Dobrota, malo ribarsko mjesto, smještenom u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori. Zaliv Boke je dugo bio pod vlašću Mletačke Republike, koja je ostavila venecijanski pečat na arhitekturi i kulturi ovog područja.

U 19. veku, Dobrota doživljava procvat ,zahvaljujući trgovini i pomorskim aktivnostima. Mnoge palate i vile iz tog perioda i danas krase obalu Dobrote, a bogatstvo i ugled koji su nekada karakterisali ovo mjesto i danas se mogu prepoznati u lokalnim građevinama. Tokom 20. veka, Dobrota je nastavila da se razvija kao turistička destinacija, privlačeći posjetioce svojom ljepotom i šarmom, kao i pozicijom u samom srcu zaliva, a okružena ljepotama svojih susjeda, primorskih gradova Herceg Novog i Tivta kao i njihovom bogatom istorijom.

Ipak, najveći arhitektonski i kulturni uticaj ostavile su građevine podignute tokom 18. i 19. vijeka. Jedna od njih je palata Tripković, koja svojom ljepotom predstavlja jednu od najimpresivnijih kapetanskih vila Bokokotorskog zaliva. Po uzoru na palatu Tripković, izgrađen je i naš hotel, čiji su prvi okviri postavljeni još krajem 18. vijeka Kao vrijedan dio porodičnog nasleđa ,koji nesebično dijelimo sa vama, hotel Sara putuje kroz generacije i prenosi se sa koljena na koljeno, odoljevši raznim izazovima. Jedan od izazova je i snažan zemljotres, koji je zahvatio našu Boku 1979. godine, i uprkos svemu ostaje u vlasništvu porodice kojoj oduvjek pripadao, očuvan sa istom dušom kao prije.

Kao i većina građevina u Dobroti, hotel Sara je izgrađen od najfinijeg korčulanskog kamena, a njegova autentična spoljašnjost nije smjela biti izmenjena, čak ni tokom obnove nakon pomenutog zemljotresa.

U koliko ste ljubitelji romantičnih večernjih setnji, Dobrota vam nudi setaliste uz obalu, dugo nekoliko kilometara.

Naš hotel i obalu, dijeli samo mala, slabo prometna ulica. Na našoj obali , nalazi se ponta, koja nudi potpuni ugođaj gostima.

Hotel Sara, iako prati korak modernog doba, trudi se da sačuva tradiciju dobre usluge i gostoprimstva, a boravakom u njemu , osjetiće te pravu primorsku bonacu.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.